BÜYÜK BALKAN TURU

Puan

Daha fazla...
Süre
9 GÜN
Aktivite
yurt dışı turu
Mekan
Grup
46
Yaş
0
Yer

1-2. Gün: Karasu -Sakarya-İstanbul-İpsala – Kavala – Selanik Belirtilen yer ve saatlerde buluşmadan sonra İpsala sınır kapısına doğru hareket ediyoruz. Gümrük, pasaport ve sınır geçiş işlemlerimizi takiben Selanik'e hareket. Dedeağaç, Gümülcine, İskeçe üzerinden panoramik Kavala turumuzun ardından, yolculuğumuza devam ediyoruz. Selanik’e varışımızla M. Kemal Atatürk'ün doğduğu evi ziyaret ederek turumuzla başlıyoruz. Ardından Yunanistan'ın en büyük katedrali olan Aya Dimitros Katedrali, Büyük İskender Heykeli, Hamza Bey Camii, E.Venezelo-P.Konstantin Heykelleri, Vardar, Makedonia, Aristoteles, Elefterios, Kordon, Beyaz Kule, Döner Kule, Osmanlı ve Bizans eserleri , görülecek yerler arasındadır. Turumuzun sonunda Selanikteki otelimize transferirimizi gerçekleştiriyoruz. Akşam dileyen misafirlerimiz Yunan Taverna turuna katılabilirler (45 €). Geceleme Selanik’teki otelimizde.

Daha fazla...

Daha fazla...

3. Gün:Selanik - Ohri Sabah uyandırma, kahvaltının ve odaların boşaltılmasının ardından, Makedonya’ya doğru hareket, gümrük, pasaport ve sınır geçiş işlemlerimizi takiben Manastır’a varıyoruz. Günümüzdeki ismi Bitola (Manastır) olan şehirde ilk olarak Mustafa Kemal Atatürk'ün eğitim gördüğü ve bugün şehir müzesi olarak kullanılan Askeri İdadi'yi ziyaret ediyoruz. Atatürk'ün eğitim gördüğü sınıf bugün 'Atatürk Anı Odası' olarak düzenlenmiştir. Ayrıca binada etnografya müzesi de bulunmaktadır. Manastır kent gezimiz sırasında; Türk Çarşısı, Osmanlı döneminden kalma Bedesten, İshak Camii, Yeni Cami gibi eserleri görüyoruz. Manastır kentinin kalbi konumundaki, günlük hayatın aktığı, kafe, restoran ve şık binalarıyla şehrin gözbebeği Şirok Sokak gezimiz sırasında Atatürk'ün hayatından ilginç bir olaya da şahit olacağız. Turumuza Ohri ’e doğru devam ediyoruz. Varışımızla yürüyerek yapacağımız şehir turumuza başlıyoruz. Unesco Dünya Mirasları listesinde yer alan bir kent olan Ohri'de günümüzde hala konserlerde ve festivallerde kullanılan Ayasofya Kilisesi, Roma döneminden kalma Amfi tiyatro, Osmanlı döneminden kalma Halveti Tekkesi, Safranbolu evlerini anımsatan eski yapılar ve Çınar Meydanı gibi yerler görülecektir. Şehir turumuzun bitiminde verilecek serbest zamanda Ohri İncisi ve diğer hediyelik eşyalardan alma şansına sahip olacaksınız. Turumuzun sonunda otelimize transfer. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.

Daha fazla...

4. Gün:Ohri – Tetovo (Kalkandelen) – Üsküp Sabah uyandırma, kahvaltının ve odaların boşaltılmasının ardından, Kalkandelen’e doğru yolumuza devam ediyoruz. Kalkandelen’de Alaca cami ve Kanuni’nin vezirlerinden Sersem Ali Paşa tarafından 16. yüzyılda kurulan Bektaşi Harabati Baba Tekkesini ve bir mimari eser olan Alaca Camii ziyaret ediyoruz. Ardından Üsküp’e hareket. Öncelikle Matka Kanyon’da yapacağımız yürüyüşün ardından, Üsküp’e varış. Panoramik şehir turumuza başlıyoruz. Ünlü şairimiz Yahya Kemal Beyatlı’nın doğum yeri olan Üsküp’te göreceğimiz yerler arasında Yahya Paşa Camii, Saat Kulesi, Türk Çarşısı, İsa Bey Camii, Mustafa Paşa Camii, Murat Paşa Camii, Kapan Hanı, Sulu Han, Davut Paşa Hamamı, Taş Köprü bulunmaktadır. Vardar nehrinin kıyısından ve nehrin öteki tarafında bulunan Türk ve Yahudi mahallelerini seyrederek yürüyoruz. Bu yürüyüşümüzde Makedonya Meydanını, Osmanlı Köprüsünü ve Davut Paşa Hamamını dışarıdan göreceğiz. Ardından Türk çarşısına gidiyor ve Türk Çarşısındaki tarihi eserleri görmeye başlıyoruz. Göreceğimiz bir diğer yapı olan ve eski Türk Çarşısı içinde yer alan ve 1550 tarihli Kurşunlu Han günümüzde Güzel Sanatlar Akademisi olarak kullanılıyor. Osmanlı döneminde 17 Han binası inşa edilmiş olan Üsküp’te günümüzde 3 han binası kalmıştır. 15.yy’ın 2 yarısında inşa edilmiş Sulu Han ve Kapan Hanı’nı ziyaretlerin ardından Üsküp’ün sembol eserlerinden biri olan ve 16. yy inşa edilmiş saat kulesini, 14. yüzyılda yapılmış erken dönem camilerimizden Sultan Murat Camii ‘ni ve yine aynı yüzyıldan kalma İsa Bey Camii’ni ziyaret ediyoruz. Ziyaretlerimizin ardından Türk çarşısında öğle yemeği ve alışveriş için serbest zaman verilecektir. Şuşka biberi, ustrumca yer fıstığı, çarıklar alabileceklerimiz arasında yer alıyor. Turumuzun bitimi ile birlikte otelimize transfer ve odalara yerleşme. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.

Daha fazla...

5. Gün:Üsküp – Priştine – Prizren - İşkodra Sabah uyandırma, kahvaltının ve odaların boşaltılmasının ardından, dünyanın en genç ülkelerinden biri olan Kosova Cumhuriyeti'ne gitmek üzere yola çıkıyoruz. Sınıra varışımızla pasaport ve gümrük işlemlerinin ardından ilk durağımız Başkent Priştine. Yapacağımız panoramik şehir turumuzda 19. yüzyıldan kalma Saat Kulesi, Germia Parkı, Kosova Müzesi, Osmanlıların 15. yüzyılda yaptırdığı Fatih Sultan Mehmed Camii, özgün iç süslemeleri ile öne çıkan 18. yüzyıl eseri Yaşar Paşa Camii. Yolculuğumuza 1389 Kosova Muharebesi sonucu Kosova Ovası'nda şehit edilmiş Osmanlı Padişahı I. Murad Hüdavendigâr türbesi ve müze ziyaretimizi tamamladıktan sonra yolculuğumuza Prizren’e doğru devam ediyoruz. Varışımızla meşhur Mimari silueti ve 5 vakit minarelerinden yükselen ezan sesleri, yol ve dükkân levhalarındaki Türkçe ibareleri ile hemen ilk görüşte Anadolu Osmanlı kenti intibası veren Prizren'de Sinan Paşa Camii, Halveti Tekkesi, Bayraklı Camii, Mehmet Paşa Hamamı görülecektir. Burada vereceğimiz serbest zaman ardından hareket. Turumuza Arnavutluk sınırına doğru devam ediyoruz. Sınıra varışımızla gümrük ve pasaport işlemlerinin ardından yolculuğumuza İşkodraya doğru devam ediyoruz. Varışımızla otelimize yerleşmenin ardından akşam yemeği ve geceleme otelimizde.

Daha fazla...

6. Gün: İşkodra – Budva – Kotor – Dubrovnik – Medzjugorje Sabah uyandırma, kahvaltının ve odaların boşaltılmasının ardından, Budva’ya hareket ediyoruz. Yolumuz üzerinde zamanında balıkçıların yerleşim alanı olan bir adanın kamulaştırılması ve sonrasında özel sektöre satılması ile günümüzde restorasyon çalışmaları ile turizme kazandırılma aşamasında olan muhteşem St Stefan’ı panaromik olarak tepeden görebileceğiniz bir mola. Ardından muhteşem sahilleri, çok renkli gece hayatı ile Balkanların en ünlü tatil merkezlerinden Budva. Burada yapacağımız yürüyüş turunda Stari Grad (eski şehir merkezi) ve kaleyi gezeceğiz. Öğle yemeği için serbest zaman. Rehberimizin belirteceği saatte önemli tarih ve doğa cenneti ve turistik cazibe merkezi durumunda bulunan Kotor’a hareket. Burada Stari Grad’da (Eski ŞehirKale) yürüyerek yapacağımız turda bu şirin beldeyi tanıyacaksınız. Muhteşem Kotor körfezinde yapacağımız yolculuktan sonra Bosna Hersek sınırına varıyoruz. Gümrük işlemlerinden sonra Trebinje üzerinden Dubrovnik’e hareket ediyoruz. Dubrovnik panaromik turu esnasında, UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi-ne alınmış eski şehir meydanını yürüyerek geziyoruz. Kuleler, muhteşem surlar, 14. yy.’dan kalma ve dünyanın en eski eczanesine de ev sahipliği yapan Francis Manastırı, Rector Sarayı, şehir kapıları, kuleler ve diğer önemli yapılar görülecektir. Turumuzun bitimi ile birlikte Konaklayacağımız Medzjugorje’ye geçiyoruz. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.

Daha fazla...

7. Gün:Medzjugorje - Mostar - Saraybosna Sabah uyandırma, kahvaltının ve odaların boşaltılmasının ardından, öncelikle yolumuzun üzerinde bulunan bütün tarihi dokusuyla korunan ve Türk Köyü olarak bilinen Poçitel’i ziyaret sırasında türk çayı ve kahve için serbest zaman. Sonrasında, Blagaj Bölgesini 1446 yılında hakimiyetine alan Osmanlı Ordularının arasında bulunan akıncılar tarafından yapılan ve Bosna’nın ilk tekkesi olan Blagaj Derviş Tekkesi’ni geziyoruz. Burada verilecek nehrinin kaynağındaki serbest zamanın ardından rehberimizin belirleyeceği saatte Mostar’a hareket ediyoruz. Varışımızın ardından yürüyerek yapacağımız turumuzda önce Mostar Köprüsü'nü görüyoruz. Mimar Hayreddin tarafından 1557 yılında inşa edilen köprü Osmanlı mimarisinin bir şaheseridir. Köprü 1992 yılında cereyan eden savaşta Hırvat topçusu tarafından yıkıldı, ancak Türkiye Cumhuriyeti'nin de büyük katkılarıyla 2004 yılında yeniden hizmete açılmıştır. Ardından Koska Mehmet Paşa Camii'ni görüyoruz. Ardından 16.yy.’da Osmanlı tarafından yapılan binaları görüyoruz. Saraybosna’ya hareket ediyoruz. Şehrin merkezine varışımızla birlikte, şehrin simge yapılarından olan merkez kütüphane binasının önünde otobüsümüzden inip yürüyerek yapacağımız şehir turuna başlıyoruz. Merkez kütüphane, hikayesini dinlediğinizde çok şaşıracağınız Inat Kuca, Osmanlı döneminde inşa edilmiş Latin Köprüsü ve 1.Dünya Savaşı'nın çıkmasına neden olan Avusturya-Macaristan arşidükü Franz Ferdinand ve eşinin vurulması olayının yaşandığı noktayı gördükten sonra şehrin kalbi Başçarşı'ya doğru devam ediyoruz. Osmanlı İmparatorluğu'nda bir gelenek olan sebili ve adını bu eserden alan Sebil Meydanı ile devam eden turumuz, tarihi yapısını halen korumuş Başçarşı sokaklarında devam edecek. Kurşunlu Medresesi, Morica Han, Gazi Hüsrev Bey Camii ve Saat Kulesi göreceğimiz diğer eserler. Şehrin en popüler caddesi Ferhadije'da AvusturyaMacaristan İmparatorluğu dönem mimarisini yansıtan binalar, Katolik Katedrali, Markale Pazarı, kapalı pazar yeri ile devam edecek turumuz 2.Dünya savaşı kurbanları anısına yapılan Sönmeyen Ateş Anıtı'nda sona erecek. Burada serbest zaman içerisinde alışveriş yapabilir, Moriça Han’ın tarihi atmosferinde Türk çayı ve Boşnak kahvesini yudumlayabilirsiniz. Rehberimizin belirleyeceği saatte otelimize transfer. Turumuzun bitimi ile birlikte otelimize transfer ve odalara yerleşme. Dileyen misafirlerimiz Boşnak müziği eşliğinde yerel lezzetlerin tadına bakabilecekleri Boşnak gecesine katılabilirler. (45 €). Geceleme otelimizde.

Daha fazla...