KARADENİZ TURU

Puan

Daha fazla...
Süre
6 GÜN
Aktivite
karadeniz yaylalar
Mekan
Grup
46
Yaş
0
Yer

:KARASU-SAKARYA-DÜZCE-BOLU-GEREDE-TOSYA-OSMANCIKMERZİFON-SAMSUN-ÜNYE-ORDU-GİRESUN-TRABZON Belirlenen yer ve saatlerde siz değerli misafirlerimiz ile buluşuyor ve Düzce-Bolu-GeredeÇerkeş-Tosya-Osmancık-Merzifon-Amasya’dan sonra Karadeniz sahil yoluna bağlanarak deniz manzaralı yolcuğumuzla Trabzon’a doğru hareket ediyoruz.

Daha fazla...

2.GÜN:TRABZON -TRABZON AYASOFYASI-ATATÜRK KÖŞKÜALTINDERE VADİSİ MİLLİ PARKI-SÜMELA MANASTIRI Değerli misafirlerimiz sabah saatlerinde Fatih Sultan Mehmet'in fethettiği, Yavuz Sultan Selim'in yönettiği, Kanuni Sultan Süleyman'ın doğduğu şehir olan ve ''Şehzadeler Kenti'' olarak anılan 4 bin yıllık geçmişe sahip Trabzon’a varıyoruz, burada alacağımız kahvaltı sonrası Trabzon gezimize başlıyoruz.İlk olarak 49 yıl sonra cami olarak ibadete açılan Trabzon Ayasofyasını sonrasında soğuksu sırtlarında küçük bir çam korusu içinde yer alan Atatürk Köşkü’nü ziyaret ediyoruz. (Restorasyonu bittiyse).Yolculuğumuz Küçük Moskova olarak anılan Trabzon’un turizm potansiyeli en yüksek olan ilçelerinden Maçka’ya doğru devam ediyor. Maçka’da ilk durağımız Altındere Vadisi Milli Parkı. Vadiye hakim Karadağ eteklerinde sarp bir kayalık üzerine kurulmuş olan Sümela Manastırı’nın mimarisini gördüğünüz de şaşkınlığınızı gizleyemeyeceksiniz.1250m yükseklikte bulunan Sümela Manastırını gezerken rehberimizin anlatımlarından sonra bir kez daha büyüleneceksiniz. Sümela Manastırının patika yolunda yer alan Aya Varvara Kilisesi görülecek yerler arasında.(Serbest zamanda isteyenler inebilirler) (Manastıra ulaşmak için otobüsten inerek belli bir noktaya kadar dolmuşları kullanıyoruz.(ektra)Sonrasında misafirlerimizi ilk gün daha fazla yormadan otelimize geçiyoruz.Konaklama ve akşam yemeği otelde. *Kahvaltı:Tesislerde ya da Trabzon Restaurantları (ekstra) *Öğle yemeği:Trabzon Restaurantları(ekstra) *Akşam yemeği:Otelde *Konaklama:Trabzon Otelleri(fiyata dahil

Daha fazla...

3.GÜN:ÇAY BAHÇE VE FABRİKALARI- SÜRMENE BIÇAKÇILARIÇAYKARA-UZUNGÖL-RİZE BEZİ ATÖLYELERİ-AYDER YAYLASI Değerli misafirlerimiz sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrasında Doğu Karadeniz’in olmazsa olmazı Türk insanın vazgeçilmezi çay bahçelerine girip çay nasıl toplanır onu görüyor ve deneyimliyoruz.Bu deneyimlemeden sonra Çay Fabrikasına girip ziraat mühendislerinin sunumuyla çayın nasıl işlenip market raflarına geldiğini dinliyoruz. Çaylarımızı yudumlayıp alışverişlerimizi yaptıktan sonra Trabzon/Sürmene’nin meşhur bıçaklarını görmek ve almak için mola veriyor ve yamaçlardan düşen kayaların, Haldizen deresinin önünü kapatmasıyla oluşan doğa harikası Uzungöl’e doğru hareket ediyoruz. Uzungöl ‘de verecegimiz serbest zamanda dileyen misafirlerimiz Bakı Terasına çıkarak: eşsiz güzellikteki Haldizen Deresi, Lustra Karaster Dağlarınin enfes görüntüsünü fotoğraflayıp göl çevresinde yürüyüş yapabilirler.Sonrasında bölgeye has kendir ipliğinden el dokuma tezgahlarında yapılan çözgüsü %100 pamuk,atkısı kendir ipliği geçmişi tamamen Rize kültürüne ait dokuma türü olan Ferekito (Rize Bezi) atölyelerine uğrayıp alışveriş yapma imkanı bulacağız.Alışveriş molasından sonra gezimizin ardından Ayder Yaylasına doğru yola çıkıyoruz.Gelin tülü şelalesini görerek yayla da bol oksijen alarak ciğerlerimizi bayram ettiriyoruz.Konaklama ve akşam yemeği için otelimize geçiyoruz. *Kahvaltı:Otelde (fiyata dahil) *Öğle yemeği:Trabzon ya da Rize Restaurantları(ekstra) *Akşam yemeği:Otelde (fiyata dahil) *Konaklama:Ayder Yaylası (fiyata dahil)

Daha fazla...

4.GÜN:AYDER YAYLASI-ÇAT VADİSİ-ZİLKALE-PALOVİT ŞELALESİÇİNÇİVA KÖPRÜSÜ- FIRTINA VADİSİ-ŞENYUVA KÖYÜ-ZİPLİNE-HOPABATUM Değerli misafirlerimiz sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrası kiraladığımız minibüslerle(ekstra)Laz ve Hemşin kültürünün yoğun olduğu Çamlıhemşin’e doğru hareket ediyoruz. Çamlıhemşin’de bizi karşılayacak minibüslerimize geçip Çat Vadisine doğru yolculuğumuz muhteşem manzaralarla devam edecek. Yol boyunca tarihi konakları fotoğraflayabilecek ,Doğu Karadeniz’in muzip kültürü hakkında bilgi aktarımıyla ’’Sevdaluk’’ dizisinin çekildiği ‘’Şenyuva Köyüne varacağız. Burada vereceğimiz kısa mola ardından Fırtına Vadisi üzerinde yükselen Zil Kale’ye geçiyoruz. Tıpkı bir kartal yuvasını andıran kalede rehberimizin anlatımıyla, kalenin yapım ve yıllarındaki önemini ,bölgedeki yaşam döngüsünü dinleyeceğiz. Timisvat köprüsü ,Çinçiva, Taşköprü ve zipline keyfi de cabası. Kale gezimizin ardından yine Doğu Karadeniz’in önemli noktalarından biri olan Palovit Şelalesini göreceğiz. Çat Vadisi gezimizin ardından yol boyunca Doğu Karadeniz’in zengin örneklerini görerek Hala Deresine varıyoruz. Burada Osmanlı Döneminden kalma Mikron köprüsünü görüyoruz.Çat Vadisi gezimizin ardından minibüslerden otobsümüze transfer oluyoruz.Ve yeterli sayı sağlanırsa eğer yolculuğumuz devam ediyor.Batum Şehir Gezisine gidiyoruz (extra). Sarp sınır kapısında giriş işlemlerimizi tamamladıktan sonra Gürcistan/ Acara bölgesine geçiyoruz. Hz. İsa’nın on iki havarisinden biri olan St. Mathias`ın mezarının da bulunduğu Roma döneminden kalan ve en son Osmanlılar döneminde kullanılan Gonio- Apsaros Kalesi (panoramik) görüyoruz. Poseidon Heykeli, Tiyatro Binasını, Medea Heykelinive yeni oluşturulan yüzüyle Avrupa Meydanını göreceğiz. Batum Bulvarı'nda gezinti yaptıktan sonra serbest zaman vereceğiz. Serbest zamanımızın ardından Türkiye’ye dönüyoruz. Türkiye’ye girerken Duty Free’den rehberimizin belirleyeceği bir zaman süresince alışveriş yapma imkânı bulabileceksiniz. Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra otelimize geçiyoruz.Batum!a geçmeyecek olan misafirlerimiz otelde dinlenebilirler.(Batum turu yoğunluğa göre gündüz ya da gece turu olarak organize edilecektir.) *Kahvaltı:Otelde (fiyata dahil) *Öğle yemeği:Rize Restaurantları(ekstra) *Akşam yemeği:Otelde (fiyata dahil) *Konaklama:Hopa Otelleri (fiyata dahil) 

Daha fazla...

5.GÜN:BORÇKA-ÇORUH NEHRİ-KARAGÖL TABİAT PARKI-YÖRESEL LEZZETLER -GİRESUN Değerli misafirlerimiz sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası, Artvin’nin Borçka ilçesinden bizi bekleyen minibüslere (ekstra) transfer olarak toprak kayması sonucu Klaskur Deresi’nin önünü kapatmasıyla oluşan Karagöl’e doğru hareket ediyoruz.Çoruh Nehri boyunca Aralık Vadisinden Karagöl'e çıkıyoruz. Zengin orman örtüsü ve flora çeşitliliği ile ilgi çeken Karagöl doğasıyla sizi adeta büyüleyecek. Karagöl çevresinde yürüyüş yaparak , Klaskur Yaylalarına karşı bol bol fotoğraf çekiyoruz.Karagöl gezimizin ardından Borçka’ya dönerek otobüsümüze geçiyoruz. Karagöl gezimizin ardından Karadeniz sahil yolundan dönüş yoluna geçerek Trabzon yöresine ait muhteşem lezzet kuymak nasıl yapılır görmek ve tatmak için peynir,tereyağı,köme,pestil gibi yöresel lezzetleri denemek ve alışveriş yapmak için Yöresel Lezzetler Diyarına uğruyoruz.Sonrasında konaklama ve akşam yemeği otelimize geçiyoruz. *Kahvaltı:Otelde (fiyata dahil) *Öğle yemeği:Rize Restaurantları(ekstra) *Akşam yemeği:Otelde (fiyata dahil) *Konaklama:Giresun Otelleri (fiyata dahil)

Daha fazla...