ADANA PORTAKAL ÇİÇEĞİ TURU

Puan

.1Gün:

Karasu-Sakarya-Bolu-Ankara-Aksaray-Adana

Belirtilen saatte belirlenen noktalardan misafirlerimizi aldıktan sonra Adakar Turizm’in konforlu otobüsleri ile Bolu - Ankara - Aksaray güzergahından Adana’ya hareket ediyoruz.

Konaklama: Gece Yolculuğu

2.Gün: Adana-Sabancı Merkez Camii-Taşköprü-Festival Alanı-Mersin

Sabah saatlerinde Adana’ya ulaşıyoruz.Vereceğimiz kahvaltı molasının ardından ilk gezi noktamız, mimari özellikleri ile Sultanahmet ve Selimiye Camii’nin bir sentezi olan Sabancı Merkez Camii olacak.Rehberimizin anlatımlarının ardından buradan ayrılıp Roma döneminden kalma ve Adana’nın simgesi haline gelmiş olan Taş Köprü’yü fotoğraflayıp, lezzet molalarımızın ardından festival alanına geçiyoruz. Sokak cümbüşüne dönüşen karnavala katılıyoruz.Adana’nın müthiş lezzetlerini sunan lokantalar özel program ve menülerle, yerel işletmeler ve ulusal karnaval sponsorları da çeşitli oyun ve etkinliklerle Adana’yı ve katılanları eğlenceye doyuruyor.Diğer taraftan ise yerli ve yabancı müzik gruplarının sahne aldığı etkinliklerde her yıl ünlü isimler gönüllü olarak yer alıyor. Buna ek olarak amatör müzik grupları da şehir genelindeki birçok sokak sahnesinde müziğini karnaval kitlesiyle buluşturma fırsatını yakalıyor. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar festival alanında eğlenip sonrasında otelimize geçiyoruz.

*Kahvaltı:Adana’da (ekstra) *Öğle yemeği:Adana Restaurantları(ekstra) *Akşam yemeği:Otelde(fiyata dahil) *Konaklama:Mersin Otelleri (fiyata dahil)

3.Gün: Mersin-Tarsus-Aksaray-Ankara-Bolu-Sakarya Sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrası Tarsus'a hareket ediyoruz. Çok zengin tarihi ve kültürel zenginliğe sahip olan Tarsus'da; İlk durağımız Eshab-ı Keyf(Yedi uyuyanlar) diye adlandırılan ve kutsal kişiler olarak bilinen, Hıristiyanlarca 7, Müslümanlarca 8 evliya olarak kabul edilen Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş, Sazenuş, Debernuş ve Kefeştetayuş adındaki yedi genç ve köpekleri Kıtmir’e ait olduğu söylenen ve burada yüzyıllarca uyuduklarına inanılan mağarayı ziyaret ediyoruz. Mağaradaki gezimiz sonrası Tarsus merkeze varıyor ve Çanakkale Savaşlarında vermiş olduğu hizmetle tüm dünyanın dikkat kesildiği Çanakkale Savaşlarında vermiş olduğu hizmetle tüm dünyanın dikkat kesildiği Nusrat Mayın Gemisi ilk durağımız oluyor sonrasında Mısır'ın ünlü kraliçesi Kleopatra'nın sevgilisi Romalı General Antonius ile Tarsus'da buluşmak üzere geldiklerinde şehre girdikleri kapı olan Kleopatra Kapısını (Panaromik) görüyoruz. Anadolu kültüründe önemli yeri olan Şahmeranın öldürüldüğüne inanılan Şahmeran Hamamını faal bir hamam olması sebebiyle dışarıdan görüp Eski Sokaklarda dolanıp Tarihi Tarsus Evleri arasında yapacağımız yürüyüş sonrasında gezimizi, sırasıyla, Danyal Peygamber Makamı, Kırkkaşık Bedesteni, Bilal Habeşi’nin Makamı ve son olarak St. Paul kuyusu ile tamamlayıp Sakarya’ya dönüş yolculuğuna geçiyoruz. *Kahvaltı:Otelde (fiyata dahil) *Öğle yemeği:Tarsus Restaurantları ya da tesislerde (ekstra) *Akşam yemeği:Yol üstü tesislerde *Konaklama:Bu gece otel konaklaması yoktur.Otobüsle gece yolculuğu.

FİYATA DAHİL OLAN HİZMETLER *Gidiş- dönüş otobüs ulaşım *Programda belirtilen tüm çevre gezileri *Otellerde 1 gece yarım pansiyon konaklama *1 açık büfe kahvaltı *1 açık büfe ya da set menü akşam yemeği *Araç içi su ikramı *Acente Refakati *Profesyonel Rehberlik *1618 NOLU ZORUNLU SEYAHAT SiGORTASI KAPSAMI: Sağlık sigortası değildir, tedavi masraflarını karşılamaz. (Özel sağlık sigortası misafire ait özel harcamadır)

FİYATA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER *İlk gün sabah kahvaltısı *Kişisel harcamalar *Otellerdeki İçecekler *Öğle Yemekleri *Tüm Müze ve Ören yeri Girişleri. *Ekstra belirlenen tüm organize ve aktiviteler

Daha fazla...
Süre
3 GÜN
Aktivite
Mekan
Grup
46
Yaş
0
Yer